top of page
  • Skribentens bildÅlands Skogsindustrier

Pressmeddelande

Ålands Skogsindustrier Ab har 24.6.2024 förvärvat hela aktiestocken i företaget Metsä ja Energia Hemmilä Oy. Företaget är verksamt i sydvästra Finland med virkesköp direkt av skogsägare, egen flisproduktion och försäljning, huvudsakligen av bioenergi i Åboregionen. I köpet ingår en relativt stor maskinpark med flisningsmaskiner (”flishuggar”) och lastbilar. Företagets omsättning under föregående räkenskapsperiod var 3,3 milj. euro och man hade 3 egna anställda. Företaget, ett familjeföretag med hemort i Salo, ägdes av Pertti och Antti Hemmilä.

 

Ålands Skogsindustrier genomför förvärvet för att ytterligare förstärka sin närvaro i sydvästra Finland. Ett första steg togs genom förvärvet av verksamheten Ö-Skog i början av 2023. Verksamheterna kommer att samordnas och organisationen kommer att förstärkas.

 

Ålands Skogsindustriers VD Anders Mattsson är nöjd med förvärvet: ”MEH är ett intressant, lönsamt och växande företag som kontrollerar hela kedjan från virkesinköp och flisproduktion till slutkunder. Vår målsättning är att fortsätta utveckla företaget och hitta ytterligare tillväxt. Åland är fortsatt vår huvudmarknad för virkesinköp och produktion. ÅSI erbjuder nytt virkessortiment, höjda priser till höstens avverkningar på Åland.”

 

 

Godby 26.6.2024

 

ÅLANDS SKOGSINDUSTRIER AB

 

Anders Mattsson, vd

Tel. 040-846 14 28
353 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page