Hör av dig i ett tidigt skede så att vi tillsammans kan gå igenom hela avverkningsprocessen.
Säljer du till oss på rot tar vi hand om hela processen från avverkningstillstånd till virkeslikvid. Vi och våra erfarna skogsentreprenörer sköter smidigt hela virkesaffären för dig.
Du kan även välja att teckna ett leveransavtal. Då avverkar du och kör ut leveransvirket själv.
Vi kan alla hjälpas åt i att hålla hjulen i rullning i det åländska samhället. Vi förädlar största delen av det åländska virket på våra anläggningar i Strömsängarna och i Önningeby. Våra sågar har ett löpande behov av timmer och vi har stort intresse av att kontraktera avverkning, gallring och leveransvirke.
TA VARA PÅ DINA FÖRMÅNER -
SOM VIRKESLEVERANTÖR FÅR DU -25% RABATT VID INKÖP AV VIRKESPRODUKTER VID ÖNNINGEBYS DIREKTFÖRSÄLJNING.
VARFÖR SÄLJA TILL ÅLANDS SKOGSINDUSTRIER?
TILLSAMMANS SKAPAR VI MERVÄRDE I DEN LOKALA ÅLÄNDSKA EKONOMIN
Har du skogsvägar eller diken som växt igen?
Boka avverkning och klippning av energived i ett paket.
Vi erbjuder energiklippning i diken, vägrenar och andra områden som behöver rensas från sly. Arbetet utförs gratis med slyet som betalning. För att uppnå ett bra värmevärde ligger materialet och torkar i en hög hos dig som skogsägare. Slyet flisas och körs till Mariehamns Bioenergi. Ungefär 85 % av fjärrvärmen från Mariehamns Energi produceras med biobränsle i form av flis, spån och bark som vi levererar från åländska skogsbruk. Energiklippning är ett bra sätt att ersätta fossila bränslen.
HEJ SKOGSÄGARE!
DET ÄR VI SOM KÖPER DITT VIRKE! HÖR GÄRNA AV DIG SÅ PLANERAR VI TILLSAMMANS VILKA LÖSNINGAR SOM ÄR BÄST FÖR DIG.
OSKAR QVARNSTRÖM
Skogschef
Inköpsområden:
Jomala, Brändö, Kumlinge & Mariehamn
ALEXANDRA LINDÉN
GÖRAN MATTSSON
Inköpsområden:
Finström & Geta
Tel: 0457 350 0205
Inköpsområde:
Åboland
FÖR DIG SOM SÄLJER LEVERANSVIRKE
OSÄKER PÅ HUR DU SKALL GÅ TILLVÄGA?
Är det något du funderar på så ta kontakt med våra virkesinköpare så hjälper vi dig att hitta rätt!
OSÄKER PÅ VAD DU SKALL GÖRA? PRATA MED OSS!
NY SOM SKOGSÄGARE?
Boka ett möte med oss så hjälper vi dig att se över din helhet och vilka alternativ du har som skogsägare. Kanske har du nåt specifikt område som du är osäker på. Vad är bästa åtgärden eller duger det till avverkning? Kom ihåg att vi köper in virke från små områden också och kan ofta samordna så att din skog avverkas smidigt då vi redan finns i området!
LÄS DIN SKOG OCH TA HJÄLP AV OSS!
GALLRA I TID
Det är viktigt att de bästa stammarna får utrymme att växa till sig. När och hur du gallrar har stor betydelse för skogens avkastning. En annan fördel med att gallra i rätt tid är att beståndet tål stormar bättre i framtiden.
Unga skogar växer snabbare än man tror! Du kan preliminärt planera åtgärder t.ex. när du skall gallra, men gå ofta ut i skogen och följ med. Titta på trädkronorna och hur mycket plats de har. Tumregeln är att hellre gallra lite för tidigt än för sent.
AVVERKNINGSLOVEN I SKICK?
MYNDIGHETSKRAV
Du som skogsägare behöver tillstånd då du avverkar. Det gäller både gallringar och förnyelser. Tillstånden är kostnadsfria och i kraft i 3 år. Ett beviljat avverkningstillstånd innebär att myndigheterna har fått säga sitt gällande fornlämningar och miljöhänsyn.
Säljer du på rot till oss så tar vi hand om tillståndssökandet. Kom ihåg att vid leveransaffärer är det du själv som är ansvarig.
HAR SKOGEN VÄXT FÄRDIGT?
FÖRNYA I TID
Klimatförändringen finns redan idag. Den tillför både risker och möjligheter. Genom att förnya i tid löper du mindre risk att drabbas av rotröta, stormskador och insektsangrepp. Det ändrade klimatet ger samtidigt kortare omloppstid och snabbare tillväxt.
Det finns flera förnyelsemetoder och det är inte alltid lätt att veta vilken metod eller tidpunkt som är bäst. Hör av dig så hjälper vi dig och funderar tillsammans.
VEM ÄR VEM?
Vi, Ålands Skogsindustrier, är ett bolag som arbetar med virkesanskaffning och skogstjänster, producerar cellulosa- och energiflis, samt förädlar virkesprodukter.
* * *
Ålands skogsvårdsförening är en intresseorganisation för skogsägarna och erbjuder rådgivning, skogsvårdsarbeten och utbildning. Föreningen sköter även PEFC certifieringen.